söndag 11 januari 2009

(PRIVAT)Söndag den 28 juni 1952

Söndagen den 28/6 1952 sitter fyra goda vänner runt ett bord på en uteservering på ett kurhotell i Alperna i Tyskland.
Anni (Annmarie)29 gift sedan några år med Otto. tre barn Anita 5 år flickan som blev till efter flykten från sudetentyskland vid krigsslutet. Ingrid 3,5 år och Bernhard 1 år. Anni hade precis genomgått en strumaoperation och efter stor viktminskning ordinerats en månads kurvistelse. Hon kände att hon måste göra allt för att bli frisk om hon inte ville riskera den nya tjänsten som arbetsledare på Väveriet i Augsburg som hon tillträdde två månader innan hon blev sjukskriven för giftstruma. Hon fick operationen rätt så omgående men ändå hade sjukdomen orsakat en viktnedgång på 12 kg på bara några veckor.
>
Otto 27 gift med Anni och far till Ingrid och Bernhard. Otto bosatte sig efter kriget som den enda i sin släkt i sydtyskland. Den övriga familjen bosatte sig i östra tyskland efter utvisningen från Polen. Otto var under kriget stationerat vid förbandet Die grünen Teufel i Italien och hade fortfarande granatsplitter i hela kroppen som vandrade runt och ställde till besvär för honom. Nyligen råkade han ut för en incident att han ramlade av cykeln på väg till arbetet. En granatsplitter hade passerat hjärtat och gjorde honom medvetslös i flera minuter. Han skulle själv iväg på en kurvistelse i Augusti men först skulle han ta hand om barnen emedan Anni hämtade krafter.
>
Herbert 26 en god vän till Otto och arbetskamrat till Anni. Herbert hade fortfarande sviter efter en krigsskada som stritspilot som han fick i slutskedet av kriget. Han var där för en veckas återhämtning.
>
Irene 38 gift med Herbert 4 barn från ett tidigare äktenskap. Barnen växte upp på en bondgård hos hennes föräldrar eftersom hon hade svårigheter att ta hand om dom. Hon led av ständiga depressioner efter att hon var tvungen att under kriget själv köra sin avlidne man på en skottkärra till kyrkogåden och egenhändigt och ensam begrava honom. Irene skulle verkligen ha behövt en kurvistelse men dessa var bara reserverat till människor med arbeten och skedde igenom arbetsgivarens försorg via försäkringskassan. Irene kunde inte arbeta och husmorssemester var inte aktuellt eftersom barnen inte bodde hemma.
>
Irene och Otto skulle åka efter kaffet tillbaka till Königsbrunn där vännerna var bosatta. Resan skulle ta 4 timmar.

>
Vännerna följdes åt till stationen och efter mycket glatt vinkande rullade tåget iväg.
>
Herman la armen om Annis midja och återigen stack det till i bröstet när han kände hur tunn och bräckligt hon hade blivit. Han drog henne intill sig och viskade i hennes öra. "Äntligen ensam. När ska vi berätta ? "
Anni la sitt huvud mot hans axel och viskade "inte än".
>
Hand i hand började de vandra tillbaka till hotellet. Vid ett skoksparti blev Anni lite yr och Herbert förde henne lånsamt en bit in i skogen. På en glänta bredde han ut sin jacka och bjöd Anni plats.
De började prata om framtiden och dom planer som hade vuxit fram dom sista månaderna.
När dom kände varandras värme blev det som det brukar bli när två människor som älskar varandra blir ensamma med sin kärlek.
Det dom inte visste var att dom var orsaken till en händelse som skulle äga rum några minuter senare.
Den lilla sperman H hade precis vunnit maratonloppet till ägget J. Han var helt andfådd men bugade sig och frågade artigt om han fick komma in.
Ägget J som såg hela horden löpare hade förskräckt försökt att gömma sig bakom det trygga boet som hon nyss hade lämnat.
Hon blev lite förvånat av artigheten hos denna lilla sperman men kunde inte låta bli att fråga kaxigt "varför det ?". Sperman H förklarade att han så jättegärna ville bli en del av någort stort och att han trodde att ägget J var den perfekta partnern.
Ägget J funderade en stund och tittade sig omkring bland alternativen. Hon konstaterade att dom flesta andra små spermorna verkade bara virra omkring och här fanns det ju faktiskt en som verkade veta vad han ville. Hon kunde inte låta bli att erkänna att han faktiskt var söt och då blev hon varmt inombords och öppnade dörren med ett leende och sa. "okej om du vågar får du väl komma in men tänk på vad det än blir av det här får du ta konsekvenserna." Hon skrattade gott och stängde dörren efter honom.
>
Om dom två bara hade vetat vad dom ställde till med.*S*
>
Men det blev något jättefint. Det blev JAG !

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar