fredag 16 januari 2009

Avsked

Efter julledigheten stötte Anni på Herbert i personalmatsalen. Dom tog sina brickor och satte sig på sitt vanliga bord lite avsides från dom andra.
Herbert berättade att han redan för flera månader hade förstått att han var far till Annis nya barn och att han ville inte träffa henne för han tyckte allt skulle lugna ner sig först och sen kunde dom tala med varandra som förnuftiga människor. Han frågade hur Otto tog det hela och om han misstänkte något. Anni sa som det var att hon inte visste eftersom dom aldrig pratade om det.
Herbert berättade att om han lämnade Irene nu skulle hon inte överleva det. Han sa att ingen av dom hade varit ute något sen den kvällen han träffade Anni sist och att Irene bevakade alla hans steg nuförtiden. Han sa att hennes äldsta dotter var hos dom för att hjälpa till men att flickan inte trivdes utan bara ville åka hem igen.
Han sa att han hade sökt annat arbete dom sista månaderna och fått besked att han har fått ett jobb som säljare med eget distrikt på Hoechst,en stor fabrik på andra sidan stan, som tillverkade utrustning till sjukhus och att det var en enorm efterfråga på dom produkterna. Han skulle tjäna mycket mer och att dom inte kunde bo kvar utan hade satt ut Irenes hus till försäljning. Han hade genom det nya jobbet blivit erbjuden ett helt nytt enfamiljshus i ett nytt bostadsområde som hette Volkssiedlung och att dom skulle flytta dit i februari. Han menade att som saker hade utvecklat sig var det bäst om allt förblev som det var och att hon stannade där hon var och han flyttade med sin familj. Han menade det bästa vore om dom kunde hjälpas åt att undvika att träffa varandra i fortsättningen.
Annis känslor för Herbert hade redan för länge sedan förbytts från kärlek till likgiltighet så hon bara nickade och reste sig för att gå tillbaka till sin arbetsplats.
Över huvud taget var Anni likgiltigt för allt nuförtiden. Julen hade också varit en trist tillställning. Snart skulle det bli fasching och i vanliga fall den roligaste tiden på året där man klädde ut sig och en fest avlöste den andra. I år skulle hon bli sittande hemma. När hon väntade Bernhard var allt helt annorlunda. Inte en fest missade hon och Otto med vännerna.
Nu var alla splittrade och hon skulle bli sittande hemma medan Otto nog skulle ge sig iväg ut. Han hade inte frågat en enda gång den sista tiden om hon ville följa med.
Men snart skulle det vara över och hon kunde börja leva igen.
>
>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar