lördag 17 januari 2009

Sommar 1955

På sommaren 1955 kom Hilde till Köningsbrunn.
Hilde var en kusin till Anni på hennes mors (Ziegler) sida. Hilde kom från östra tyskland där ryssarna hade occuperat landet. Det var lättare att få arbete i sydtyskand så hon hälsade på för att se om hon kunde få jobb i någon fabrik.
Votter, Annis far kom med Hilde till Anni och Otto och Anni och Hilde fann varandra direkt. Hilde flyttade in och stannade kvar. Anni ordnade jobb till henne på Väveriet och hon arbetade också skift. Dom gick om varandra och när den ena arbetade morgonskift jobbade den andra på kvällen. Dom kunde turas om att passa barnen. Hilde var en 17 årig skönhet och Anni tog med henne på dans en lördag. Dom hade roligt tillsammans och det skulle bli alla lördagar framöver. Dom hittade egna ställen där Otto inte var välkommen.
När Hilde hade varit där i några veckor kom Anni och Otto på den geniala idén att nu fanns det ju ingen anledning längre att ha lillflickan kvar hos det äldre paret. På så sätt skulle dom ju slippa en utgift och besväret med att hälsa på där.
Hilde var barnkär och tyckte det skulle bli roligt att få en liten unge i huset.
Den sommarn skulle Traudis liv förändras totalt. Hon skulle få ett trauma som kom, till viss del och på gott och ont, styra hela hennes liv och komma fram i sin fulla kraft först 45 år senare när hon återigen utsattes för en liknande situation. Det skulle ta henne fem år att komma underfund och bearbeta det hela med proffisionell hjälp och lära sig att hantera det på rätt sett.
>
Sagt och gjort Otto skulle säga till paret imorgon på vägen hem från arbetet och på fredag skulle Traudi hem.
>
>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar