onsdag 28 januari 2009

Ungdomsarbetslöshet

Tittar just på TV som tar upp undomsarbetslöshet.
Politikerna vill tvinga dom äldre att jobba tills dom stupar.
Politikerna säger att vi måste ha arbetskraftsinvandring.
Våran framtid, våra ungdomor, blir utslagen redan innan dom har fått chansen att visa vad dom går för.
För mig går inte den ekvationen ihop.
*sorry*

3 kommentarer:

  1. Alltså det här med att äldre ska arbeta längre..? Personligen tycker jag att man ska bli erbjuden att gå i pension redan vid ca55!!Japp det tycker jag man ska kunna dra sig tillbaka vid den åldern kanske bara arbeta 1/2 tid. Jag tror att alla skulle käna på det. Inför det "gamla"lärling systemet att ungdomar får arbeta "upp" sig till vissa utbildningar. Alla vill/kan faktiskt inte bli akademiker. Varför ska det vara så dåligt med riktigt hederligt arbete??Jag vet flertal av snickare som tvingades att gå sina teorier men misslyckade totalt!!!Men ge dom en hammare i hande, och dom uträttar underverk!!!

    SvaraRadera
  2. Lärlingsutbildningen är på gång och testas redan i flera kommuner. Ett av dom bra förslagen som har kommit de sista åren. Jag tror det kommer att bli jättebra och främja starten av nya småföretag i sin förlängning.

    SvaraRadera
  3. Äntligen!!! Fast visst måste man ändå, säga lite sarkastiskt "hjulet är ju redan uppfunnet!) Jag menar inget nytt under himmelen, varför tog man från början bort det? Jag tror som du, att dels främjar det småföretag men, också den individuella individen som kanske inte skulle ha en chans på arbetsmarknaden, den kommer ju in på ett mycket bra sätt. Skapar kontakt nät får referenser osv. Possetiv spiral.

    SvaraRadera