lördag 17 januari 2009

Den mörke mannen

Traudi satt på golvet och lekte med sin docka. Hon hade fått den i julklapp några månader tidigare. Pappa hade gjort iordning en låda och mamma hade hjälpt henne sy sängkläder. Dockan var så söt. Hon hade rosa byxor och en liten tröja som mamma hade virkat. Hon kallade dockan Bibbi. På kökssoffan vid bordet satt bror och skrev på en griffeltavla. Hon älskade bror. Han brukar vara i skolan på mornarna och då hjälpte hon mamma att tvätta eller städa. Hon hade sin egen trasa och mamma blev alltid så glad och kallade henne för duktig flicka. Överhuvudtaget visste hon att hon var en jätteduktig flicka för det fick hon höra jämnt av mamma, pappa och bror.
Hon satt framför vedspisen och det luktade jättegott efter mat. Traudi älskade att äta mat för var hon duktig och åt upp allt skulle det som hon tyckte mest om hända.
Pappa skulle lyfta upp henne och gå fram till vitrinskåpet mitt emot där hon satt nu. Han skulle öppna dörren till höger och ta fram en chokladbit. Han skulle sätta henne på axlarna och gå ut. Dom skulle ställa sig vid vägen och räkna bilar. När det hade kommit så många som hon hade fingrar på händerna skulle dom gå in igen och bror skulle leka med henne tills det var dax att sova.
>
Hon visste att det fanns choklad i skåpet för igår kom den mörke mannen och la dit en ny chokladkaka.
Den mörke mannen brukar komma då och då och fylla på förrådet. Hon kallade honom för Vati. Ibland fick hon följa med honom på motorcykeln och hälsa på Mutter, Anita och Muschi. Det tyckte hon var roligt. Anita var en stor flicka och var hennes syster. Muschi var inte så stor men större än hon. Hon var också snäll. Dom brukade alltid pussa på henne. Där fanns det kor men hon var lite rädd för dom men Mutter gav henne alltid mjölk som hon hämtade från kon och den var varm och smakade jättegott.
Ibland kom också tanten som hon kallade Mutti och hälsade på. Hon hade ingenting med sig men brukade sätta henne på sitt knä och prata med henne. Hon brukar fråga om hon fick mat och om den var gott.
Hon hade också varit hemma hos Vati och Mutti men där ville hon inte vara. Där fanns en flicka som hette Ingrid. Hon var rädd för Ingrid. Det fanns en pojke som dom kallade Bernhard men han var alltid ute och sparkade boll. Hon fick inte gå ut själv bara med Ingrid och det ville hon inte. Ingrid sa alltid elaka saker när dom blev själva.
Nu såg hon att mamma dukade fram tallrikarna och pappa la undan tidningen.
Nu skulle hon vara jätteduktigt så pappa hämtate chokladen och satta henne på axlarna och hon fick titta på bilar.
>
>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar